Туризъм, забележителности и бизнес

Чифлик Елена в Кюлевча  

Хотели, вили, къщи за гости до Мадара. Хотели, къщи за гости, механи в Каспичан. Еко къща за гости Чифлик в село Кюлевча до Шумен, Плиска, Мадара.Почивка,резервация в хотели, къщи, квартири в Каспичан Hoteli, kashti za gosti v Kaspichan

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Габрово, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Чифлик Елена в Кюлевча
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Шумен, хотели, къщи, вили за гости, под наем

адрес: България-Къща за гости “ЧИФЛИК” в село Кюлевча,община Каспичан, област Шумен

телефони: +359 54 57430, +359 53 132354; +359 887 20 11 35; факс : +359 54 56035, +359 888 43 25 25
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.chiflikelena.com

видове туризъм:
еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****
за контакт : Елена Георгиева или Боряна Георгиева


 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
1300 години България Шуменско плато
Археологически музей ” Велики ПРЕСЛАВ” ,
Безистена в град Шумен.България,
Връх Търнов, Шуменско плато край град Шумен,
Златаревски манастир Свети Апостол Петър и Павел ,
Историко-архелогически резерват град Шумен,
Исторически музей град Шумен,
Къща-музеи "Домът на Панчо Владигеров" в Шумен,
Къща-музей "Добри Войников" град Шумен,
Мадарските скали край Мадара, обл. Шумен, България,
Мадарския конник гр.Мадара обл.Шумен,
Мемориален комплекс Създателите на България-Шумен,
Преславски манастир Свети Свети Кирил и Методий ,
Провадийското плато, обл.Шумен, туризъм в България,
Среброва къща град Шумен,
Средновековни мегалити /девташлари/ гр.Плиска,
Стара столица-Велики Пресляв,
Томбул джамия град Шумен,
Църква "Свето Възвесение" най-старата църква Шумен,
Часовникова кула в град Нови Пазар,
Часовникова кула в град Шумен,
Читалище "Добри Войников" град Шумен,
Шуменска крепост град Шумен,
Шуменското плато край град Шумен,
Язовир Кюлевча край град Шумен, туризъм в България
 местност
информация

 Къща за гости  ЧИФЛИКв село Кюлевча,община Каспичан

 Кюлевча е село в Североизточна България. То се намира в община Каспичан, Област Шумен. Село Кюлевча се намира на около 3 км. югоизточно от село Мадара. Разположено е на скат в подножието на скали, които са част от Провадийското плато. На същия скален масив се намира една от най-големите забележителности на България - Мадарски конник. Подлагани с хилядолетия на ерозия, варовиковите скали са придобили причудливи форми, които създават невероятно впечатление.Сгушено под Мадарските скали, селото и днес е запазило своят неподправен български дух. Кристално чистият въздух и вода, и енергията излъчвана от скалите го правят привлекателно място за посещение.
 От Варна през Мадарски конник Кюлевча е на 75 км, от София през с. Мадара Кюлевча е на 396 км. Има редовна автобусна линия от Шумен до с. Кюлевча, по линията пътуват и таксита, по заявка на гости се организира трансфер от железопътна и автогара.
 Усещайки магията на това неподправено село къща за гости Чифлика още в началото на 1992 година приема първите малки групи туристи, и така докато стигнем до днес.Това е дълго и кратко време. Дълго като години изразени в дни, кратко защото всичко сме създавали, градили с любов и мисъл, за да запомнят туристите деня, в който са ни били на гости.
 В къщата на семейство Георгиеви ще Ви посрещнат по стар български обичай с хляб и сол. Ще опитате баница - национално българско ястие, а тези които поискат рецептата ще я получат. Жените от местна фолклорна група “Кюлевчански баби” ще ви покажат обичаите “седянка”, “бабуване”, ще имате възможност да потанцувате народния танц “хоро”.Всяка от тях ще Ви покаже своята сръчност, една ще тъче рогозка, друга ще преде, трета ще точи, четвърта ще нашива, а две от тях ще потанцуват вместо да работят и ще бъдат завърнати от своята леля. Песните, които ще чуете са и хумористични и тъжни и всяка от тях носи частица от богатата съкровищница на българската душа. Българския фолклор е своеобразен летопис на живота на народа ни – неговите страдания и възходи, падения и оптимистични прозрения, безсмъртна легенда на неговата историческа съдба. А жената носи отговорността за съхраняването на песенната традиция, затова тази неголяма група се състои от жени.
 Къщата разполага с 2 тройни и 3 двойни стаи със самостоятелен санитарен възел, локално отопление, постоянно течаща топла и студена вода, кабелна телевизия.Чифлика разполага с модерно обзаведена кухня, възможност за самостоятелно приготвяне на храна или от персонала по предварително договорено меню. Менютата се договарят, но ние винаги Ви препоръчваме страхотната кюлевченска пита , домашната баница и десерти. Сами се досещате, че се готви по стари домашни рецепти.
В двора има охраняем паркинг, цветна и зеленчукова градина, детски кът, който ще зарадва децата и ще осигури вашето спокойствие. Чифликът разполага и с изба с капацитет 50 места, която работи целогодишно.
 Цените за нощувка в къща за гости Чифлика са по договаряне.
 По време на престоя предлагаме :
 Пешеходни турове, риболов в язовир Кюлевча, дегустация на вино, магарешко сафари, пикници, събиране на плодове и билки, организиране на посещения на всички културно-исторически забележителности в общината.
 При групи от над 15 души организираме фолклорна програма с демонстрация на занаяти характерни за района; по време на ловния сезон - лов с местната ловна дружинка. При интерес от малки групи организираме и участие в работата на домакините в зеленчуковата и цветни градини. Организираме кратки курсове по народни танци и плетива.
 Изнася се по предварителна заявка при минимум 15 туристи .Включва обяд, вечеря, почерпка с баница и вино, дегустация на вина, почерпка с ракия и бяло сладко ( при студено време задължтелно греена ).
 Организираме по заявка допълнително:
 -посрещане на групите в центъра на селото с магарешки каручки, които Ви довеждат до къщата
 -пикник в красива местност извън селото, до която ще отидете с каручки
 От тука започва България .....
...И не само ! За да научите нещо повече за всичко уникално и водещо началото си от Шуменския край елате да видите: останките на първите столици, магнетичния култов център Мадара, възрожденските къщи превърнати в музеи, театрални представления и симфонични концерти.
 Вземете участие във фестивалите и карнавалите, пояздете чистокръвни коне или открийте някои от многобройните възможности, които нашият регион предлага.
 Забележителностите които може да видите са следните:
 -КОМПЛЕКСЪТ "СЪЗДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА" се намира на Илчов баир, южно над града. Чрез езика на архитектурата и скулптурата е показана българската история от хан Аспарух до цар Симеон. Открит е през 1981 г. Разполага с информационен център.
Работно време от 8.30 до 17.00 ч. Без почивен ден.
 -ГРАДСКИ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ – бул. "Славянски” № 15. Основан през 1904 от Рафаил Попов.
Работно време от 08.30 до 17.00 ч.
 -Музеен комплекс "Панчо Владигеров" - ул. Цар Освободител” № 136.
Работно време от 09.00 до 12.00ч и от 14.00 до 18.00ч.
 -СКАЛНИЯ РЕЛЕФ МАДАРСКИ КОННИК – изображение на конник с жезъл в дясната ръка и гега в лявата, куче, лъв и змия под лъва. Уникален паметник със световно значение под закрилата на ЮНЕСКО.
 -КОНЕЗАВОД "КАБИЮК" е на няколко километра северно от град Шумен. Оформен като красив парк, притежава собствен хиподрум и закрит манеж. Тук се намира уникалният музей на коня, лятната резиденция на Александър Батенберг, параклис с ценни икони. Чудесно място за конен спорт.
 ПЪРВИТЕ БЪЛГАРСКИ СТОЛИЦИ:
 ПЛИСКА- първата столица на Първата българска държава, основана от българите начело с Хан Аспарух, през VІІ век.
 ВЕЛИКИ ПРЕСЛАВ –столица на Първата българска държава от 893 до 972 г. Не само административен и държавен център, но и голямо книжовно и просветно средище. Процъфтяват изкуствата и занаятите. Тук са открити най-ранните паметници със славянско писмо.
 Поради близостта си с първите столици на Дунавска Българаия ( Плиска и Преслав ) и Мадарския конник, както и поради собственото си богато историческо минало, през 1981 година Шумен е център на тържествата по случай 1300-годишнината от създаването на Аспаруховата държава. Грaдът е родно място и на големия български композитор Панчо Владигеров.
 Историческите и природните дадености го превръщат в първокласен туристически център.
 Тишината и спокойствието ще допринесат за Вашия здравословен сън и отмора. От чардака се открива приказна панорама към Мадарските скали. От селото има екопътека, по която ще се насладите на природата до Мадарските скали или да се заредите с енергията излъчвана от тях - "Мадарският конник" е 4-ия енергиен източник.
 Предлагаме Ви това, което Ви липсва в забързания динамичен живот в града – тишината, докосване до природата, спокойствието на селския живот, вкусни гозби по стари български рецепти, квалитетни питиета и ракии всичко това ще намерите в къща за гости Чифлика.
                            УВЕРЕТЕ СЕ САМИ ОЧАКВАМЕ ВИ!!!
Забележителности и възможности за туризъм в област Шумен, може да разгледате в рубрика Забележителности.
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com