Туризъм, забележителности и бизнес

Къщи е Медвен. Къщата на хълма  

Медвен хотели, къщи, вили, нощувки за гости, под наем в село Медвен. Къща за гости "Къщата на хълма" в Медвен, община Котел. Еко туризъм, хотели, къщи в Стара планина до Жеравна, Сливен, Котел, Ичера

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Софийски регион, хотели, къщи, вили за гости, наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Къщи е Медвен. Къщата на хълма
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Сливен, хотели, къщи, вили за гости, под наем

адрес: България-Къща за гости „КЪЩАТА НА ХЪЛМА” се намира в курортно селище село Медвен до село Жеравна, община Котел, област Сливен

телефони: 0453 2433 ; 0885 284 483, 0885 284 481
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.medvenhouse.com

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****
за контакт : Христо и Валентина Караджови

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Архитектурно-музеен резерват Жеравна
Безистена град Сливен,
Водопадите Малкия скок и Големия скок до Медвен,
Галатанското училище град Котел,
Драматичен театър "Стефан Киров" гр.Сливен,
Етнографски музей град Сливен,
Исторически музей в град Котел край Жеравна,
Исторически музей град Сливен,
Карановската селищна могила край гр.Нова Загора,
Карановската селищна могила край град Нова Загора,
Картинна Галерия Старото класно училище с.Жеравна,
Крепост Сайганица (Kипиловско кале) Община Котел,
Крепостта Вида край град Котел и село Жеравна,
Къща-музей "Йордан Йовков",
Къща-музей "Йордан Йовков" с.Жеравна,
Къща-музей "Руси Чорбаджи" с.Жеравна,
Къща-музей "Сава Филаретов" с.Жеравна,
Къща-музей "Хаджи Димитър" град Сливен,
Къща-музей „Захари Стоянов” с. Медвен обл. Сливен,
Манастир Света Петка край град Сливен,
Местността Карандила в Стара планина край Сливен,
Музей на текстилните занаяти град Сливен,
Паметник на Георги С. Раковски,
Паметник на Ивайло край Котел-Жеравна,
Паметник на Хаджи Дмитър град Сливен,
Пантеон на Георги Сава Раковски град Котел,
Парк "Сините камъни" град Сливен,
Пещера Приказна край град Котел и село Жеравна,
Природен парк "Изворите" край Котел и Жаравна ,
Природен парк Сините камъни,
Природен парк Сините камъни край град Сливен,
Природонаучен музей град Котел,
Скални гробници при Талим таш край Котел, Жеравна,
Скално природно образувание-Чобра Таш край Котел,
Хижа местността "Карандила" край град Сливен ,
Художествена галерия град Сливен,
Художествена галерия с.Жеравна,
Църква "Свети Николай",
Църква "Свети Николай":,
Часовникова кула в град Сливен,
Язовир Камчия до Котел, Медевен, Жеравна, Сливен
 местност
информация

  Къща за гости „КЪЩАТА НА ХЪЛМА” в курортно селище село Медвен, община Котел

 Медвен е село в Югоизточна България. То се намира в община Котел, Област Сливен.Село Медвен се намира в Стара планина, на 14 км от град Котел и на 6 км от село Градец.Селото не е голямо – само около 300 къщи. От тях 104 са обявени за паметници на културата. Интересът към възрожденската архитектура на Медвен, към красотата на неговите скалисти балкани, към местата, свързани с живота и първите творчески ритми на летописеца на Априлското въстание Захари Стоянов, винаги е бил едно щастливо очакване, привличало насам излетници и туристи. А те има какво да видят и на какво да се възхитят.
 Благоприятното географско разположение на Медвен безспорно предопределя неговото място като важен туристически обект. Цялата околност на селото – ниски котловини, продълговати хълмове и сенчести поляни, е оживена, достъпна и обитаема.
 Трудно е да си представите,че можете да бъдете комфортно настанени някъде в селските райони на България,а още по трудно е да го осъществите.Предлагаме Ви нещо уникално!Наречена
 Къщата на хълма тази луксозна къща за гости всъщност е ваканционен дом,който може да наемете през цялата година.Построена с лице към автентичното българско село Медвен,в наситения с историческа героична романтика регион на Котел,къщата предлага на българските и чуждестранни туристи уникален начин да избягат от стреса на градския живот.
 Завършена през есента на 2007 г., тази дизайнерски проектирана сграда е въплътила в себе си духа на местната архитектура и колорита на провинциална Франция, където през последните десетина години живee архитектът-проектант на къщата.
 Капацитета на къщата е 8-12 места.Тя разполага с 1 апартамент, 3 двойни стаи.Двуетажната сграда предлага уюта на гостна стая с камина, където може да се гледа сателитна телевизия върху плазмен екран. Обширната столова с модерна кухня е обзаведена с дъбова маса за хранене, около която могат удобно да седнат десет души. От столовата се преминава към съблекалня със сауна и джакузи. Помещението с джакузи е проектирано така, че да гледа към планината с идеята, когато се отворят прозорците, студеният планински въздух да се смеси с парата... Вътрешен балкон води към втория етаж, където са разположени три двойни стаи и един апартамент, които разполагат с отделни модерни бани. Стаите и апартаментът имат достъп до външна тераса, която предлага изключителен изглед.
  Скътана в южните склонове на Стара планина, “Къщата на хълма” осигурява прекрасни възможности за разходки в гората, за екскурзии до историческите градове в района, като може да бъде и изходна точка за пътуване до Черно море.И в същото време човек може да намери достатъчно основания просто да си остане в къщата и да не прави нищо.
 В ниската камениста долчинка на километър северозападно от Медвен, където червеникавите хребети откъм Борила и Милева страна се спускат стръмно към Медвенска река, скътан като птиче гнездо между отвесните, проядени от пороите скални великани, открива своето ненадминато вълшебство Синият Вир. Някакво необяснимо тайнство, породено от търпеливото изкуство на природата, те заставя да застанеш с мълчаливо удивление пред чудната гледка, отключила сякаш света на сънищата и легендите. Всяка скална извивка, всеки прорез, всяка вдлъбнатина замайват погледа с изящество и строгост. Мергеловите варовици, като обръчи пристегнали отвсякъде Медвенския балкан, тук по течението на реката са образували грамадни пещи и корита.
  Природни забележителности ,които могат да се видят в околностите на Къщата на хълма:
 -карстовият комплекс „Злостен”-обявен за природна зебележителност и включва в себе си редица обявени по-рано защитени територии. Намира се в землищата на гр. Котел и селата Медвен и Ябланово.
-Резерватът „Орлица”-намира се в землището на гр. Котел и с. Медвен. Обособен е с цел да се запазят вековни гори от мизийски бук, местобитания на редки грабливи птици и уникален по своя характер карстов комплекс с множество пещери, пропасти, извори и други.
 -”Вида” - историческа местност с площ 2.0 ха в землището на гр. Котел и с . Жеравна, свързано със съпротивата срещу византийските нашественици. Тук има и останки от старата римска крепост „Диавена” и „Железни врати”.
 -„Разбойна” е с площ 5.0 ха и е разположена на едноименния връх. През 1876г тук е било сборното място на въстаниците на Втория революционен Сливенски окръг. „Околеста поляна” с площ 2.0 ха е разположена в землището на с. Нейково. Тук е било сборно място и лагер на четата на Хаджи Димитър.
 Чудесна храна(барбекю,агнешко на шиш),разходки и планински преходи,екскурзовод за обиколки на историческите места в района,разрешителни за ловуване и водачи-всичко може да се уреди,за да превърне гостуването Ви в Къщата на хълма в наистина приятно и незабравимо преживяване.
 Христо и Валентина Караджови ще се грижат за вас по време престоя ви в тяхната луксозна къща за гости.Известен с най-хубавия въздух на Балканите,Медвен Ви предлага да се възползвате от всичко най-добро,което може да се намери в селските райони на България,докато отдъхвате в Къщата на хълма като идеално място за отдих,от където може да изследвате района на Котел,или я посетете,просто за да се оттеглите на един наистина специален уикенд.
 Ако искате да си отдъхнете в спокойна обстановка и да се радвате на най-изтънчени удобства,не пропускайте да отседнете в Къщата на хълма.
  ЗАПОВЯДАЙТЕ ДА ПРАЗНУВАТЕ С НАС ВАШИТЕ ПРАЗНИЦИ!!!
 Забележителности и възможности за туризъм в област Сливен, може да разгледате в рубрика Забележителности.
 
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com