Туризъм, забележителности и бизнес

Вили хотели Елхово, Дрънчи Дупка  

http://www.melnitca.com/ kashti za gosti do Elhovo, vili pod naem do Elhovo, hiji, bungala okolo Elhovo elhovo.tourism-hotels-bulgaria.com

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Благоевград, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Вили хотели Елхово, Дрънчи Дупка
категория :: Настаняване | Вили   област :: Ямбол, хотели, къщи, вили за гости, под наем

адрес: Хижа „Дрънчи дупка“ е разположена в красива местност, в непосредствена близост до река Мелнишка и отстои на 15 км от град Елхово, на 3 км от село Мелница, на 5 км от село Гранитово и на 3 км от село Срем. Пътят към хижата съвпада с този към пропастната.

телефони: 0478 88387; 0899333302
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
web: http://www.melnitca.com/?page_id=6

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа

мин.цена : **** макс.цена : ****

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
 местност
информация

Хижа „Дрънчи Дупка“ е разположена в едно от най-тихите кътчета на Дервентските възвишения, в непосредствена близост до село Мелница. Идеално място за отдих и почивка, където всеки може да избяга далеч от забързаното ежедневие. В хижата и околността има възможност за разнообразни дейности като конна езда, лов, риболов, пешеходни маршрути, разглеждане на забележителности, орнитология, велосипедни маршрути и всичко това на фона на изключителния планински пейзаж на Дервентските възвишения.

След дългогодишна история и постоянство днес хижата се състои от няколко сгради и бунгала, оформящи един комплекс с красиви алеи, градинки, басейн, язовирче за риболов, барбекю, механи и паркинг. Идеалното място за почивка на семейства с деца, приятели, любители на лова и риболова, а за тези, които искат да се насладят на тишината и любимият човек, най-романтичното местенце в хижата безспорно е малкият кей с беседка над язовира.

Тук денят минава бързо, с много емоции и интересни преживявания, а нощите са изпълнени с веселието на високопланинска хижа … с много вкусни гозби, музика, забавления, добро настроение, песни и танци. Добре дошъл е всеки гост в „Дрънчи дупка“. Тук всеки ще намери по нещо за себе си!

Всичко започва от тук. Това е първата и най-голяма постройка на хижата. На разположение на гостите са 5 двойни стаи с етажни бани и тоалетни. На първият етаж има голяма зала за празничното настроение на около 30 души и  кухня с всички необходими съдове и уреди за приготвяне на храна. В банкетната зала има камина, която стопля всички в снежните студени дни. Това е мястото за весели компании и празнични дни.

Цена на нощувка – 20 лв./човек

Така наречената „Малка Хижа“ има 4 стаи с двойни легла, разположени на 2 етажа с етажни бани и тоалетни. Подходящи са за семейства и приятели. Механата е с 8 места, а отвън на верандата е барбекюто, където всеки може да се изяви като добър готвач.

Цена на нощувка – 20 лв./човек

Бунгала Акациите носят името си от акациевите дървета, които растат пред тях. Представляват една двуетажна сграда и две комфортно обзаведени бунгала разположени непосредствено до нея. Тук на разположение на гостите са 4 двойни и 1 тройна стаи с баня и тоалетна във всяка от тях. Тази част на хижата се намира точно срещу Голямата и Малката хижи и също разполага с банкетна зала, кухня и барбекю за 15 души. През лятото акациевите дървета правят тези вили прохладно и ведро място за отдих и почивка.

Цена на нощувка – 20 лв./човек

Екзотичните бунгала Язовира са разположени на самия бряг на микроязовира, който е неизменна част от екстериора на хижата. Тишината и спокойствието около тях се нарушават единствено от скачащите от време на време риби във водата. Тук има 3 бунгала, всяко от които разполага с по 2 стаи, обзаведени с голямо двойно легло и едно единично. Всяко бунгало има отделен санитарен възел. Неразделна част от вилите са банкетна зала с напълно оборудвана кухня за 30 души и барбекю, където улова лесно се превръща във вкусна вечеря.

Цена на нощувка – 20 лв./човек

Развлечения

В хижата

На разположение на гостите на хижа „Дрънчи Дупка“ са:

 голяма беседка с пещ и барбекю, където можете да се изявите като истински кулинари;
 микроязовир за риболов на шаран и пъстърва;
 басейн – най-подходящото място, където можете да прекарате горещите летни дни;
 волейболно игрище, мини футболно игрище и тенис на маса;
 коне за езда, с които можете да разгледате района по един вълнуващ и нестандартен начин.
В близост до хижата

 пешеходни маршрути, които водят до древните тракийски светилища „Мочукови камъни“ и „Мирчолови камъни“ и съществувалата някога средновековна крепост „Градището“;
 само на няколко метра от хижата се намират Параклис „Рождество Пресвято Богородично“ с лековито аязмо, който е построен на мястото на древен манастир;
 едноименната пропастна пещера „Дрънчи Дупка“, която представлява дупка с голям отвор и има денивелация 24 метра. Името й идва от там, че когато човек хвърли камък  в нея се чува дрънчене. Пещерата и местността са обявени за природна забележителност.
 

В района
Туристически Информационен Сайт – Елхово и Долна Тунджа

 

За разнообразния престой на гостите по желание може да се организират:

1. Разходка с кон по определен маршрут
Цена – 10 лв./час

2. Пейнтбол игри в местността „Дрънчи дупка”.
Организацията включва задължителен инструктаж за безопастност при боравене с маркерите и предоставяне на пълна екипировка (маркер, протектор за лице, защитна жилетка, ръкавици и камуфлажен гащеризон).

Възможност за няколко сценария за протичане на играта .
Вариант 1 – цена 17 лв. включва 80.бр. топчета
Вариант 2 – цена 23 лв. включва 150 бр. топчета
Вариант 3 – цена 29 лв. включва 200 бр. топчета
Вариант 4 – цена 47 лв. включва 400 бр. топчета

3. Спускания по р.Тунджа с двуместни лодки тип каяк.

Възможни са 3 маршрута с различна степен на трудност, красиви гледки, възможност за почивка и пикник, отдих, риболов, филмиране на мероприятието и др.

Маршрут 1: гр. Елхово – с . Княжево, времетраене 4 – 5 ч. Участъкът е с бавно течение и преминава през лонгозните гори на резерват Балабана, в който може да се видят множество птици и бозайници.

Цена 30 лева на участник.

 

Маршрут 2: разклон при с.Гранитово – с.Срем, времетраене 4-5 ч. Преминаване през живописното дефиле на река Тунджа, множество бързеи и препятствия. Този етап е с по голяма степен на трудност, но предоставя възможности за по екстремни преживявания.

Цена 35 лева на участник.

 

Маршрут 3: с.Срем – с.Лесово, местността Даркая, времетраене 4-5 ч. Това е най-екстремният етап по цялото течение на р. Тунджа. Преминаването през каньона на реката, девствената природа, буйните води, множеството препятствия и постоянен адреналин, ще допринесат за едно незабравимо преживяване. Този етап изисква специална организация поради високата степен на трудност. На определени участъци от маршрута е наложително всеки участник персонално да бъде обезпечен от опитен водач.

Цена 45 лева на участник.

 

В цените на маршрутите са включени:
– водач инструктор
– кратък курс и инструктаж за боравене с туристически каяк
– нужната екипировка(каяк КРУИЗЕР 2, гребло, спасителна жилетка, каска, неупренови боти, яке дъждобран, водоустойчива чанта, шприц).

Капацитет на групите 4-12 души

 

4. При желание може да се организира в открития сезон лов на типичния за местността дивеч.

 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com