Туризъм, забележителности и бизнес

Четирите къщи за гости под наем в Костенковци  

Hoteli v Kostenkovci, eko kashti za gosti v Kostenkovci, vili pod naem, noshtuvki Kostenkovci, zabelejitelnosti, selski, eko turizam v Kostenkovci

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Ямбол, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Четирите къщи за гости под наем в Костенковци
категория :: Настаняване | Къщи   област :: Габрово, хотели, къщи, вили за гости

адрес: Най-удобният транспорт до Костенковци е с личен автомобил или бус: от Южна България през прохода Шипка; от Северна България по пътя от Велико Търново за Габрово или от Севлиево за Габрово.

телефони: 0888 510 061 ; 0888 403 740
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: www.thefourhouses.net

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Eко пътека "Витата стена" край град Габрово
Археология и възраждане-Дряновски манастир,Дряново,
Батошевският манастир Успение Богородично-Севлиево,
Бит от края на 19 и началото на 20 век гр.Дряново,
Боженци, историко-архитектурен резерват, Габрово,
Въжена градина "Приключенският остров" общ.Дряново,
ДОМ НА ХУМОРА И САТИРАТА- град Габрово,
Дом на културата„Емануил Манолов” град Габрово,
Дряновска екопътека край Дряновски манастир,
Дряновския манастир съхранява костите на въстаници,
Езерото Беляковец край село Здравковец ,
Екопътека Узана край град Габрово.България,
Етнографски комплекс Боженци общ.Габрово,
Етнографски комплекс Етъра гр.Габрово,
Икони и църковна дърворезба от град Дряново,
Икономова къща град Дряново ,
Исторически музей град Габрово,
Исторически музей град Дряново ,
Каменната църква Свети Никола в село Кравеник,
Крепост Хоталич край град Севлиево-България,
Крепостта "Боруна" край Дряноски манастир.България,
Крепостта Дискодуратера край град Дряново,
Крепостта Стринава до Царева ливада,
Къща-музеи "Даскаловата къща" в град Трявна,
Къща-музеи "Райковата къща" в град Трявна,
Къща-музеи "Славейковата къща" в град Трявна,
Къща-музей Дан Колов в село Сенник до гр. Севлиево,
Лафчиева къща град Дряново,
Манастири България-Дряновски манастир град Дряново,
Местност Стринава Дряновския манастир-България,
Мостът на Колю Фичето над река Дряновска,
Музей "Азиатско и африканско изкуство" гр.Трявна,
Музей "Тревненска иконописна школа" град Трявна,
Музей на образованието град Габрово,
Музейна експозиция Колю Фичето гр.Дряново,
Национален парк "Българка"централна Стара планина ,
Национален парк "Централен Балкан",
Паметник на Колю Фичето град Дряново,
Паметник на Рачо ковача град Габрово,
Паметник на свободата град Севлиево,
Паметник – костница в град Дряново, област Габрово,
Пещера "Бачо Киро" град Дряново,
Релефна карта на България град Дряново,
Ретро фото ателие град Дряново ,
Римско тържище Дискодуратера край град Дряново,
Соколски манастир "Успение Богородично"общ.Габрово,
Спортна зала „Орловец” град Габрово,
Старото школо в град Трявна,
Статуя на свободата град Севлиево,
Укрепено селище, местност Градище край гр. Габрово,
Храм "Свети Николай" град Дряново,
Художествена галерия Христо Цокев в град Габрово,
Художествена галерия в град Дряново.България,
Църква "Света Троица" град Габрово,
Църква "Свети Архангел Михаил" град Трявна,
Църква "Свети Проица",
Църква "Успение Богородично",
Църква Въведение Богородично в град Дряново,
Църква Света Троица в град Дряново, област Габрово,
Църква Свети Йоан Предтеча в град Габрово,
Църквата „Свети Георги” в град Трявна,
Часовнико кула в град Севлиево,
Часовникова кула в град Трявна,
Часовникова кула град Габрово,
Часовникова кула град Дряново,
Язовир Александър Стамболийски до Севлиево
 местност
информация

Понякога архитектурата, подобно на романите и филмите, разказва истории и ние ставаме техни герои. "Четирите къщи" са създадени за наслада на тялото, ума и паметта. Старината пали въображението, без да го натоварва с неразбираеми значения.

Информация за "Четирите къщи"


 Четири къщи с дебели каменни зидове, двор с плодни дървета, басейн, летен бар и гледка, която мами погледа да се скита по меките хълмове на Предбалкана... Къщите предлагат общо 6+1 двойни спални с бани и възможност за настаняване до 20 души, ако се използват разтегателните дивани в дневните*. Всяка от къщите разполага с напълно оборудвана кухня, трапезария, санитарни помещения, собствена веранда и може да се използва самостоятелно. Разпределението и удобствата в помещенията са идеално място за почивка на село и забавления за приятелски семейства или компании.

Интериорът в къщите в никакъв случай не може да се опише като "селски". Обзавеждането в стила на един умерен минимализъм е функционално, без новобогаташки лукс - предимно от естествени материали и в хармония с околната среда. В "Четирите къщи" няма да видите самоцелна декорация. Има Хитроумни акценти в дизайна , но те не изморяват сетивата, а се възползват от красотата на чистите линии и ни връщат удоволствието от играта с предметите: Някои от тях с изненадващо предназначение - дизайнерите също имат чувство за хумор. Най-ценната украса на "Четирите къщи" всъщност е природата около тях и спокойствието, което създават у вас самите.

* Забележка: Разтегателните дивани са предвидени да се използват от деца до 14 години. При използването им от възрастни се доплаща 10 лева на човек, на вечер, към цената за съответната къща.
Настаняване и цени

В зависимост от вашите желания и нужди - уикенд с децата или цяла седмица с голяма компания, сме изработили различни ценови предложения и отстъпки за брой нощувки и според наетите къщи. Маркирайте избраните от вас къщи (чек-бокса до цената) и изберете броя нощувки. Под тях в полето "крайна цена" ще се появи сумата за плащане. Ако ви е интересно как се е получила тя - натиснете "начин на формиране на цените". Отделните къщи може да разгледате чрез линковете под снимките.

Цени:
Всички заедно
Къща "Вагона"
"Двуетажната"
Къща "Хамбара"
Къща "Плевнята"

 455.7 лв. 80 лв. 180 лв. 90 лв. 140 лв.

Местоположение на "Четирите къщи"

Най-удобният транспорт до Костенковци е с личен автомобил или бус: от Южна България през прохода Шипка; от Северна България по пътя от Велико Търново за Габрово или от Севлиево за Габрово. Обществен транспорт: от град Габрово има автобусчета, които няколко пъти на ден изпълняват курсове до механа "Жълтицата" в началото на Костенковци. Автобусите тръгват от автогарата в Габрово в часовете : 7.00, 13.00, 17.00 през делничните дни и в 8.00 и 17.00 през уикенда. 20 минути по-късно тръгват от механа "Жълтицата" към Габрово.

Село Костенковци

Село Костенковци е част от кметство Лесичарка, заедно със съседното селце Чомаците (сега Иглика). По тази причина на някои карти тези две села не са обозначени самостоятелно. Склонът, на който е разположено с. Костенковци, изцяло е обърнат на юг към планината. Надморската височина на Костенковци е 535 м. Хълмовете са обрасли с габър, ключетица, дъб, цер, клен, ясен, липа. Горите са гъсти, смесени с глог, шипка, дрян, диви круши, къпини и други влачещи и увивни растения. Почти всички къщи в селото са изградени върху скални основи, като част от камъните са изполвани за постройката на жилищата и стопанските сгради. Костенковци има богата история. В околностите на селото са запазени останки от римски път, тракийска крепост, паметници на участници в Ботевата чета, четата на Филип Тотьо, на убитата партизанка Стефка Цонева-Буря. Читалището на с. Костенковци е построено през 1926 година и в него са играни пиеси по два пъти в годината. Новото училище е от 1925 година. Интересна е историята на чешмата съградена през есента на 1849 г. от Тодор Иван Тончовеца и достроявана с корита, през 1926 г. от трудовата селска група. И сега тази чешма е с много добра за пиене вода и се използва от жителите и гостите на селото.

Какво можем да правим в района

Село Костенковци се намира в район на България, където със сигурност има какво ново да видите и изпитате всеки ден, дори и да останете цял месец. В тази рубрика ви предлагаме занимания, с които можете да наситите с нови впечатления десетдневна ваканция в "Четирите къщи".

Съвет за разходките пеша: Носете си туристически обувки! Носете си шише с вода! Желателно е да ползвате слънцепредпазни средства – шапки, кремове, подходящи дрехи.
Кръгов маршрут с пикник до махала Чомаците и обратно –
разходка за около 3 часа

Маршрутът тръгва от началото на маркирана еко-пътека за Дряновския манастир. От селската чешма пред портите на "Четирите къщи" поемате по естествените каменни плочи, следвайки маркировката. Когато стигнете до асфалтовия път (200 м по-нагоре) имате избор - да продължите напряко през ливадата по нагорнището до коларски път или да следвате маркировката до мястото, където асфалтовият път пресича коларския (около 600 м в източна посока). На това място знаците ви упътват надясно, ако сте се запътили към Дряновския манастир. Ако следвате нашия маршрут, обаче, може да завиете наляво по черния път. Той се движи в западна посока по било, успоредно на снагата на Централния Балкан и представлява панорамна пътека, от която гледката се разплисква във всички посоки. До махала Чомаците стигате за около 40 мин. Каменните къщи и зидове в Чомаците са като естествени минерални образувания сред избуялата растителност. Това селце е тайното убежище на няколко артисти и художници. Ще споменен само, че тук е къщата на незабравимата Невена Коканова, защото вече няма как да я обезпокоим, ако полюбопитстваме за последното й любимо място.

Излезте от селото по асфалтовия път в източна посока. На около 200 метра след последните градини черен път пресича асфалтовия. Ако тръгнете наляво и надолу, ще стигнете за 10 мин. през ливадите до мандрата и конната база в Костенковци. Ако тръгнете надясно и нагоре, обаче, пак след десетина минути, ви обещаваме спираща дъха гледка. Следвайте пътя покрай помпената станция от дясната ви страна и ще имате поглед към Бузлуджа и Шипка. След това на разклонението дръжте отново дясната пътека, която се изкачва нагоре в горичката. Не се учудвайте, ако чуете грохот – той идва от каменоломната. Поглед към разголените земни недра се открива от лявата ви страна. Влезте в горичката и следвайте вече тясната пътечка, докато тя не ви изведе на почти нереално място.

В края на горичката се оказвате на плато, което пропада рязко в Дунавската равнина. Чувставате се като на самолет. Само че без илюминатори. Или като птица, защото погледът се рее до далечина, в която хоризонтът се изравнава с очите ви. Под вас танцуват селца, криволичещи пътища, рекички и езерца. Разноцветни гори, ниви и ливади шарят картината. Това е любимо място и площадка за излитане на парапланеристи, делтапланеристи и всички, дръзнали да предизвикват естествените граници на човешкото придвижване в пространството.

Тук е подходящо място за пикник. Молим ви: пазете гората и не оставяйте нищо след себе си. Затрупайте огнището с туфи свежа трева.

Върнете се обратно до асфалтовия път към изхода на махала Чомаците, а оттам се спуснете надолу по черния път към конната база в Костенковци. Препоръчваме ви от мандрата да си вземете сирене и кашкавал.

Ако не сте си направили пикник на върха – облажете небцето си в механа "Жълтицата" на входа на Костенковци или поне пийнете нещо и пуснете още веднъж лентата на разходката през съзнанието си, "филмът" ще продължи и когато се отпуснете по гръб в басейна в "Четирите къщи".
Втори, по-кратък вариант до Чомаците

От конната база на Костенковци тръгвате по пътека право нагоре и стигате за 15 мин. до началото на махала Чомаците. Върнете се обратно по малко по-обиколния черен път през същите ливади, който излиза на няколко метра по-надолу по асфалта.
Еко-пътека до Дряновския манастир

Следвайте маркировката, която започва от чешмата пред портите и сочи право нагоре. Маршрутът е дълъг около 4,5 км в едната посока. Пътят е разнообразен: асфалтов , черен, през ливади и през гора. Може да се върнете с кола или пеша по прекия асфалтов път (ок. 8 км.) през с. "Геша", наричано още "Gesha view" от местните, защото в него, на хълм с прекрасна гледка, са се заселили няколко семейства от Великобритания.
Разходка "Залез"

Ако нямате желание за дълга разходка, и искате само да се разтъпчете след храна, препоръчваме ви да тръгнете по еко-пътеката в посока Дряновски манастир и да стигнете до пейката в най-високата й точка – около 600 м. От тази пейка се разкрива просторна гледка на изток, юг и запад и е идеалното място да се наблюдават залезите.
Разходки с колело в региона или кратки дестинации за шофиране

Районът около Костенковци е много подходящ за разходки с колело. Ето няколко близки дестинации, които ви препоръчваме:

•До гр. Дряново през с. Геша – около 8 км. Тръгва се по асфалтирания път от читалището. С. Геша е известно сред местните и като "Gesha View", защото там има малка колония от английски семейства.
•До Дряновски манастир и Пещерата "Бачо Киро"- www.dryanovomonastery.hit.bg
•До с. Боженци - www.bojentsi.com
•До Габрово и Етъра – 12 км; www.etar.org , www.gabrovo.bg
Разходки с кон и обучение по езда на манеж

Конна база "Виктория" се намира вляво от входа на с. Костенковци, срещу механа "Жълтицата" и разполага със съблекални за мъже и жени, бани и тоалетни, мокър бюфет с богат избор на бири и безалкохолни напитки. Базата предлага на клиентите си пълна екипировка за езда: каска, гамаши, чапси, нагайка и дъждобран. В нея се предлагат още :

•Обучение в езда на манеж за начинаещи
•Езда по екопътека с придружител
•Екстремна езда на пресечен терен
•Конен поход
•Конен преход до Дряновски манастир с поклонение и пикник барбекю
Други атракции, достъпни в Костенковци

•Мандра, където се приготвят истински сирене, кашкавал и кисело мляко с мляко от местни животни.
•Масажи и аромотерапия (попитайте в механа "Жълтицата").
В механа "Жълтицата" може да получите информация и да се запишете за по-екстремни преживявания:

•Пейнтбол – в селото има ограден полигон за пейнбол на площ от 5 дка. Игрището е с естествени препятствия.
•Офроуд рали по билото на Балкана ( с Ленд Роувър Дифендър). На борда всеки от трите джипа събира до осем пасажера.
•Преходи с АТV-та по знайни и не толкова знайни пътеки.
•Парапланер или Делтапланер – скоковете се правят от мястото, посочено в подробното описание на Кръгов маршрут с пикник до махала Чомаците и обратно

Забележителности и възможности за туризъм и област Габрово, може да разгледате в рубрика Забележителност.
Съседна област с възможности за туризъм е Велико Търново.
 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com