Туризъм, забележителности и бизнес

Хотели Белоградчик. Джая  
област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Кърджали, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Хотели Белоградчик. Джая
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Видин, хотели, къщи, вили за гости

адрес: Къща за гости „Джая” се намира в гр. Белоградчик, ул. Пейо Яворов 12;

телефони: 0889 630 716, 0888 896 947
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://go-belogradchik.com

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : 15 лева макс.цена : ****

наляво
наляво
надясно
надясно

 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Алботински скален манастир село Раброво край Видин
Белоградчишки скали град Белоградчик,
Белоградчишки скали и крепост град Белоградчик,
Библиотеката на Пазвантоглу в град Видин,
Биосферен резерват Чупрене област Видин,
Градската градина в град Видин край река Дунав,
Добридолски манастир "Света Троица" гр.Видин-Лом,
Изворски манастир Успение Богородично край Видин,
Исторически музей в град Видин край река Дунав,
Исторически музей град Белоградчик,
Катедрален храм "Свети Димитър"област Видин,
Килийно Училище с.Рабиша, община Белоградчик,
Крепост "Баба Вида" град Видин,
Кръстата казарма в град Видин край река Дунав,
Манастир с. Извор в Община Димово, Област Видин,
Местността Анище край град Белоградчик, обл. Видин,
Местността Чернока, южно от крепостта Калето ,
Музей "Конака" град Видин,
Музей крепост "Баба Вида" град Видин,
Обсерватория в град Белоградчик-България,
Палата на Видинската митрополия в град Видин,
Пановата Къща – Исторически Музей град Белоградчик,
Пещера Козарника, община Димово, област Видин,
Пещера Магурата с.Рабиша край гр.Белоградчик,
Праисторически рисунки в пещерата Магурата,
Природонаучен Музей в град Белоградчик, обл. Видин,
Раковишки манастир Света Троица край град Видин,
Римска крепост Кастра Мартис гр.Кула обл.Видин,
Синагога – град Видин,
Стамбул порта град Видин,
Художествена Галерия в град Белоградчик, обл.Видин,
Художествена галерия Никола Петков в град Видин,
Църква "Света Петка",
Църква “Св. Св. Кирил и Методи” край Белоградчик,
Църква “Света Троица” край град Белоградчик,
Църква “Свети Георги” в град Белоградчик,
Църква “Свети Пророк Илия” край град Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”край Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”общ. Белоградчик,
Църква „Св. Николай” в град Видин край река Дунав,
Църква „Св. Петка” в град Видин край река Дунав
 местност
информация

Къща за гости „Джая” е малък кокетен семеен хотел със собствен неповторим и елегантен почерк, разположен на тихо и спокойно място, в непосредствена близост до централната част на Белоградчик.

Обособеният затворен двор в задната част на къщата дава усещането за уединение, необходимо на всеки, решил да си почине – независимо дали сам или в компанията на близки и приятели. Освен това красиво аранжираното отворено пространство с розови храсти, цъфтящи и вечнозелени растения носи знака на домашното, уютното, сигурното място, готово винаги да посрещне изтерзаната и уморена от лутането в неспокойното и задъхано всекидневие, душа.

От двора се влиза през отделен вход на етажа, където се намират стаите, в които ще ви настаним. Цветовото решение на всяка една от тях в меки и топли тонове придава допълнително усещане за комфорт, уникалност и собствен заряд. А за да не остане у вас и капка съмнение, че сте избрали най-доброто място, на което да отседнете, ще добавим, че от вашата стая до нас ви дели само една стълбищна врата и няколко стъпала, за да ни потърсите без притеснения за всичко, от което се нуждаете. 

Нашите стаи

Ние ви предлагаме 4 стаи, 3 са с 2 легла и 1 с три, уютен двор с беседка и барбекю, за топлите летни нощи.

Всички стаи са със собствен санитарен възел, WiFi, TV.

От двора се влиза през отделен вход на етажа, където се намират стаите, в които ще ви настаним. Цветовото решение на всяка една от тях в меки и топли тонове придава допълнително усещане за комфорт, уникалност и собствен заряд. А за да не остане у вас и капка съмнение, че сте избрали най-доброто място, на което да отседнете, ще добавим, че от вашата стая до нас ви дели само една стълбищна врата и няколко стъпала, за да ни потърсите без притеснения за всичко, от което се нуждаете. 

Цени за нощувка, в къща за гости Джая
Цена: 15 лева на човек

Добре дошли в къща за гости Джая
Има едно място, където всеки камък разказва история, а шепотът на ветровете я носел ли носел на крилете на времето, докато я довял при нас, за да я чуем, преживеем и разкажем на децата, близките и приятелите си…

Дали случайността, в която не вярваме, желанието да бъдете авантюристи, чистото любопитство или просто нуждата от една кратка почивка, Ви накара да отворите тази страница?! Няма значение. Вие сте тук и вече сте наши гости.

Кога за последен път се опитахте да чуете мислите си? Да успокоите сърцето и ума си? Да сътворите мечта?

Елате в Белоградчик
- малко градче с много природа, чист въздух и положителни вибрации. А ние ще се погрижим да забравите ежедневието, стреса и лошите мисли.
Ще се почувствате преродени, отпочинали и заредени с положителни емоции. Чистият въздух ще изпълни дробовете ви, живата гледка ще напълни очите, а мистичните камъни ще ви пренесат в друга реалност.

Е, усмихнахте ли се?!

И  ако нуждата от промяна, дори за кратко, е по-силна от Вас в момента, просто се отпуснете и й се доверете.

Белоградчишки скали
Белоградчик е едно от местата, които остават в сърцето завинаги след като веднъж човек го е посетил и почувствал. Уникалният скален феномен Белоградчишки скали се разполага от запад на изток, започвайки от връх Ведерник, обикаля около град Белоградчик, село Боровица и достига до село Белотинци. Районът е с дължина около 30 км. и ширина 3 км.

Най-величествените скали са в непосредствена близост до града - Мадоната, Монасите, Конникът, Ученичката, Дервишът, Мечката, Адам и Ева, Хайдут Велко, Замъкът, Овчарчето, Гъбите, Лъвът и много други. Всяка една от тези изумителни форми е провокирала въображението на местните жители, които са създали увлекателни легенди. Тях ще чуете, когато дойдете в Белоградчик.

Белоградчишка крепост
Един от най-забележителните исторически паметници на Белоградчик е Белоградчишката крепост. Общоразпространена е информацията, че тя заема стратегическо място между старопланинските проходи „Св. Никола” и „Кадъбоаз”. Съществува от I – III век след Христа.

За да се укрепят по-добре в първите два века на своето господство на Балканския полуостров, римляните положили големи грижи за построяването на здрава укрепителна система и за прекарването на удобни пътища. Крепостта е трябвало да контролира тази част от пътя прокаран от град Рациария (близо до днешното село Арчар, Видинска област). Римляните построяват най-високата част от крепостта, наречена Цитадела.

На няколко метра югозападно от крепостта на самотна стръмна скала се намират руините на друго старинно укрепление, което било в помощ на римската крепост (Латинско кале). Животът на крепостта продължава и през късната античност. Стратегическото й местоположение е оценено и от видинския владетел Иван Срацимир (1356 - 1396). По негово време тя е доукрепена и разширена.

През 1396 г. Белоградчишката крепост е превзета от османците и е частично разрушена. Цялото преустройство и разширение започва през 1805 г. и завършва през 1837 г. Крепостта изиграва важна роля по време на Сръбско-българската война през1885 г., когото под стените й са разбити сръбските войски.

Белоградчишката крепост е разположена  на 610 м. надморска височина и се състои от три двора с обща площ 10 210 кв.м. и едно отделно укрепление. От най-високата част на крепостта, известна като Първа плоча, се разкрива неповторима панорама.

Пещера Магура

Пещерата Магура е следващото най-желано за посещение от туристите, място. Тя се намира до село Рабиша на 25 км северозападно от град Белоградчик и на 35 км от град Видин.

Пещерата е разделена на множество зали: Триумфалната зала, Прилепната галерия, Залата на сталактоните, Галерията с рисунките, Залата на падналия бор, Залата на тополата, Тронната зала, Тържествената зала, Коридорът на фиордите и др.

Фантастични са образуванията в пещерата - сталактити, сталагмити, сталактони, синтрови джобчета, пещерни бисери, "пещерно мляко". Някои от тях, освен с красота, поразяват и с размерите си - "Големият сталактон" има височина над 20 м и диаметър на основата 4 м; "Падналият бор" е най-големият сталагмит в изследваните български пещери - дължина над 11 м и диаметър в основата около 6 м.

В пещерата могат да се видят и т. нар. Арфите (Камбаните), които при удар издават различни звуци, сливащи се в хармоничен акорд. В Тронната зала на сравнително малко пространство са събрани Тронът, Вкаменената река, Гъбата.

В Магурата се намират уникални скални изображения, рисувани с прилепно гуано. Те са разновременни - от епипалеолита(10 000 години преди Христа)  до ранната бронзова епоха. Изобразяват култови и ловни сцени, записи на числова информация, танцуващи женски и мъжки фигури, двуглаво женско изображение, ловци, животни, звезди, оръдия на труда, растения.

Особен интерес представлява слънчевият годишен календар от късния неолит. Календарният запис съдържа обозначения общо за 366 денонощия, което отговаря на една година от Григорианския календар. Календарът отбелязва значими астрономически събития, като зимно и лятно слънцестоене, пролетно и лятно равноденствие и други.

Намерените фосили свидетелстват, че  районът на пещерата е обитаван от праисторически животни. В Магурата са открити кости на пещерна мечка, пещерна хиена, див кон, дива котка, сърна, елен и други.
 
Пещера Козарника

Друга изключително любопитна пещера е Козарника, в която от 1996 год. се извършват археологически разкопки, организирани от Археологическия институт на Българската академия на науките в София и Института за геология и праистория на квартернера в Бордо и ръководени от Николай Сираков и Жан-Люк Гуадели.

Те разкриват къснопалеолитна култура от 37-34 хилядолетие пр.н.е. Тя значително се различава от нейните съвременни находки в Темната дупка и Бачо Киро, като показва сходства с култури, разпространени в Западна Европа няколко хилядолетия по-късно.

Пещерата е обитавана през средния палеолит, но най-голямо значение имат най-долните пластове. Те са датирани на възраст от преди 1,4 милиона години. В тях е открит зъб на представител на рода Homo, може би Homo erectus. Ако датировката е коректна, това би било най-старото сведение за присъствие на хора в Европа.

Силни спорове предизвиква и друга находка от раннопалеолитните пластове в пещерата Козарника. Това са няколко кости, датирани от преди 1,2-1,4 милиона години, по които има нанесени поредици от резки. Според археолозите, извършващи разкопките, те са направени умишлено, а не са случаен резултат от обработката на месото на животното. Тази хипотеза е спорна, тъй като според преобладаващото схващане способността за символно мислене се появява едва при Homo sapiens преди 50 хиляди години.

Пътна станция Анище
Интересен археологически паметник в непосредствена близост до Белоградчик е късноантичната пътна станция "Анище", която се намира в близост до трасето на римския път, свързващ древната Рациария с Наисус (днес Ниш).

Състои се от централна представителна сграда с апсидиална форма, заобиколена от шест допълнителни помещения и комплекс от бани. Наред с големия брой бронзови и медни монети от IV – V  век се срещат и образци от I – II век след Христа.
Обилни са фрагментите от строителна и битова керамика, които помагат за документирането и датирането на обекта. Открити са оръжия и оръдия на труда от бронз и желязо, бронзови апликации, печати и накити.

Повсеместни са следите от опожарявания, свързани с хунските и готските нашествия, сложили край на съществуването на тази късноантична селищна структура.
.
 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com