Туризъм, забележителности и бизнес

Хотели механи Белоградчик. Мадона  

http://madonainn-bg.com/ hoteli v Belogradchik, kashti Belogradchik

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Перник, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

Хотели механи Белоградчик. Мадона
категория :: Настаняване | Хотели   област :: Видин, хотели, къщи, вили за гости

адрес: Хотел "Хан Мадона" до Белоградчик, Яньовец 3949, област Видин.

телефони: +359 93655646; +359 894774746
Моля споменете, че сте разгледали обявата в Туризъм-Хотели-България.com
  изпратете запитване до собственика    web: http://www.hanmadona.com

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм

мин.цена : **** макс.цена : ****


 регион
 община
 град
 село
 курорт
 забележителност
Алботински скален манастир село Раброво край Видин
Белоградчишки скали град Белоградчик,
Белоградчишки скали и крепост град Белоградчик,
Библиотеката на Пазвантоглу в град Видин,
Биосферен резерват Чупрене област Видин,
Градската градина в град Видин край река Дунав,
Добридолски манастир "Света Троица" гр.Видин-Лом,
Изворски манастир Успение Богородично край Видин,
Исторически музей в град Видин край река Дунав,
Исторически музей град Белоградчик,
Катедрален храм "Свети Димитър"област Видин,
Килийно Училище с.Рабиша, община Белоградчик,
Крепост "Баба Вида" град Видин,
Кръстата казарма в град Видин край река Дунав,
Манастир с. Извор в Община Димово, Област Видин,
Местността Анище край град Белоградчик, обл. Видин,
Местността Чернока, южно от крепостта Калето ,
Музей "Конака" град Видин,
Музей крепост "Баба Вида" град Видин,
Обсерватория в град Белоградчик-България,
Палата на Видинската митрополия в град Видин,
Пановата Къща – Исторически Музей град Белоградчик,
Пещера Козарника, община Димово, област Видин,
Пещера Магурата с.Рабиша край гр.Белоградчик,
Праисторически рисунки в пещерата Магурата,
Природонаучен Музей в град Белоградчик, обл. Видин,
Раковишки манастир Света Троица край град Видин,
Римска крепост Кастра Мартис гр.Кула обл.Видин,
Синагога – град Видин,
Стамбул порта град Видин,
Художествена Галерия в град Белоградчик, обл.Видин,
Художествена галерия Никола Петков в град Видин,
Църква "Света Петка",
Църква “Св. Св. Кирил и Методи” край Белоградчик,
Църква “Света Троица” край град Белоградчик,
Църква “Свети Георги” в град Белоградчик,
Църква “Свети Пророк Илия” край град Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”край Белоградчик,
Църква “Свето Възнесение Христово”общ. Белоградчик,
Църква „Св. Николай” в град Видин край река Дунав,
Църква „Св. Петка” в град Видин край река Дунав
 местност
информация

Хотел "Хан Мадона" в Белоградчик

Хан МАДОНА се намира във Фалковец само на 14 км от град Белоградчик, на 52 км. от гр. Видин и на 170 км. от София откъдето започва природният феномен „Белоградчишки Скали”. Точните географски координати на мястото са 43°N 35' 51'' и 22°E 46' 47'' и 266 м. надморска височина.
Ханът разполага с две студия, шест спални, десет двойни и една единична стая. снабдени със собствени санитарни възли, TV и Wi - Fi интернет, както и конферентна зала с 40 места.
Салонът на механата е с 60 места, обособени в 2 зали. През летния сезон в градината има още 20 места. Тук може да се насладите на вкусна Българска кухня и неповторимите Торлашки специалитети, както и с да оцените по достойнство местните вина и ракии.
В 7 декаровият двор има изградена удобна инфраструктура за приемане на гости с каравани.
Ще имате чудесна възможност за практикуването на алтернативен, излетен, вело и пещерен туризъм, алпинизъм, лов и риболов, спорт, каякинг и рафтинг. Отправна точка за посещения на „Белоградчишките Скали”, крепостта ”Кaлето”, пещерата „Магура”, крепостта „Баба Вида”, както и множество манастири в северозападна България.

ЦЕНОРАЗПИС НА СПАЛНАТА БАЗА В ХАН "МАДОНА"


Стая цена
Единична
- единично легло

- спалня
- студио30 лв.
40 лв.
50 лв.

Фалковец е махала в Предбалкана, Северозападна България разположена на път N114 свързващ гр. Белоградчик с гр. Лом, област Видин. Фалковец се намира на 14 км. от гр. Белоградчик, на 170 км. от гр. София и на 52 км. от гр.Видин В непосредствено близост до устието на Стакевска река, вливаща се в река Лом. Махалата Фалковец съществува от около 1940 г. Първоначално на мястото на днешното село е бил построен крайпътен хан (вече несъществуващ), в който са спирали, за да почиват хората от близките села на път за пазара в Лом, Белоградчик или Ружинци. Впоследствие махалата се е разрастнала и са се появили нови къщи.
Това райско кътче с кристално чист въздух предлага възможности за алтернативен, излетен, вело и пещерен туризъм, алпинизъм, лов и риболов и спорт. От Фалковец започва масива на природният феномен Белоградчишките скали. В Стакевската река се провеждат тренировки и състезания по каякинг и рафтинг, а на 13 км е биосферен резерват Чупрене. В посока Орешец е и пещерата Козарника, в която е открит зъб на представител на рода Homo, може би Homo erectus. Ако датировката е коректна, това би било най-старото сведение за присъствие на хора в Европа.
Само на 15 км от Фалковец е село Горни Лом, където е отправната точка за изкачване на връх Миджур, който със своите 2168 метра е най- високият в Западна Стара планина. Той се намира на границата между България и Сърбия. В неговото подножие се намират изворите на река Лом и река Тимок. Всяка година в първия уикенд на месец август се организира изкачване до върха.

Белоградчишки скали

 
Най- внушителната забележителност на Белоградчикият район са скалите. Скалният масив е дълъг 30 и шрок 15 км. Той е резултат от младоалпийския тектоничен цикъл и образуването му е продължило около 200 млн. години. Характерният червен цвят се дължи на съдържанието на железни оксиди и хидрооксиди. Природата е изваяла причудливи форми, за които Константин Иречек е написал: “Това с думи не може да се опише. Трябва да се види!”.
Най-характерните скални фигури са Мадоната, Монасите, Конникът, Овчарчето, Ученичката, Мечката, Гъбите, Хайдут Велко, Орелът, Боров камък.
 
Пещера Магурата
 
На 39 км. северозападно от Фалковец и на 25 км. от Белоградчик се намира пещерата “Магура”, до която се стига по удобен, асфалтиран път. Пещерата е природна забележителност и национален туристически обект. Тя е изградена от долнокредни дебелослойни бели варовици. Образуването е започнало преди около 15 млн. години. Тектоничните процеси са оформили три пукнатини. Пещерата се състои от една главна и три странични галерии. Входът е от южната срана, а изходът – от северозападната. Една от първите благоустроени пещери.
“Магура” е известна с две неща – пещерните образувания и скалните рисунки. В пещерата има множество сталактити, сталакмити, сталактони, синтрови езерца. Някои от образуванията впечатляват с размерите си – “Големият сталактон” е висок 20 м. и има диаметър 4 м. в основата си. “Падналият бор” е най-големия сталагмит, открит в изследваните български пещери с дължина 11 м. и диаметър в основата 6 м. В пещерата може да се наблюдава изключително редкия процес на образуване на пещерно мляко. Скалните рисунки са датирани от епипалеолита до ранната бронзова епоха. Изобразяват култови и ловни сцени, танцуващи мъжки и женски фигури, животни, растения и др. Особен интерес предизвиква слънчевия годишен календар от късния енеолит с добавки от ранната бронзова епоха. Нанесен е като фриз върху скалната повърхност на залата “Светилище”. Археологически разкопки са разкрили кости от хора и древни животни, оръдия на труда, керамика.
В част от пещерата е разположена винарска изба “Магура”, в която може да се дегустират вина от региона.
В съседство с пещерата е Рабишкото езеро – най-голямото вътрешно езеро в България. Там има условия за риболов.
В околностите на Фалковец и Белоградчик има още няколко пещери, повечето от които са достъпни за самостоятелни посещения. 

Крепостта Калето

 
Не по малко впечатляваща е и крепостта “Калето” – архитектурен и исторически паметник на културата. Разположена на 610 метра надморска височина и площ от 10 200 кв. м, тя се вписва по невероятен начин в скалните масиви около Белоградчик.
Крепостта възниква около I век след Христа, като охранителен пост.
При археологически проучвания са открити артефакти датиращи от епохата на римските императори Веспасиан, Траян, Септимий Север. През вековете крепостта не губи стратегическото си значение, но следващо дострояване е извършено по време на видинския владетел от Третото Българско царство Иван Срацимир (1355 – 1396 г.). По времето на османското присъствие крепостта е във владение на турците. Днешният си вид “Калето” добива след разширение и доукрепване, осъществено от французи и италианци. То започва в 1805г. и завършва в 1837г. Така се оформят три крепостни двора и три порти.
Исторически крепостта се свързва с четата на Хайдут Велко (1809 г.), героизма на участниците в Белоградчишкото въстание от 1850 г., действията на Панайотхитовата чета от 1876г., Сръбско-Българската война от 1885 г.
От най-високите части на крепостта се разкриват удивителни панорамни гледки към околността. 

Белоградчик
 
В Белоградчик се намира втората по големина астрономическа обсерватория в България. Диаметърът на нейния телескоп е 54 см. При уговока и подходящо време е възможно наблюдение на небесните тела с беседа от астроном. В Белоградчишката обсерватория се организира ежегодна среща на астрономите от Европа.
В града има добре уредени етнографски и природонаучен музеи. 

Двойна
- две единични легла 30 лв.
- спалня 40 лв.
- студио 60 лв

Цена за нощ на каравана или кемпер 30 лв.
Цена за нощ на палатка 20. лв.

Цена за наемане на велосипед: 7 лв. на ден.
Възможни са отстъпки за групи над 10 души и за деца до 14 години.
Цените са с включен ДДС.

ЛЕГЕНДА ЗА РУСАЛКАТА И ТОРЛАКА

Бог е сътворил това място, когато е бил в много добро настроение и за свое собствено удоволствие.
Било много отдавна, толкова отдавна, от когато са Белоградчишките крепости. Млада мома се залюбила с торлак от близкото село, но за нещастие била поругана от коменданта на крепостта. Тя не могла да изтърпи този срам. Качила се на скалата, която била надвиснала над реката в края на селото. И се хвърлила оттам. В този момент скалата придобила облика на нейния любим “Торлак”. Хладните води я погълнали и понесли по течението. Сърцето и се молило на Бог да я прибере, но дългата, като на русалка, коса се закачила за коренищата на върбите на другият край на селото. Така девойката се превърнала в Русалка. Всяка нощ, когато е тихо и най-тъмно, тя излиза от водата и плаче мълчешком, гледайки към своя любим Торлак. От тежките и бистри сълзи, които капели от красивото и бяло лице се образувало малко езерце. Денем се любуваме на водните лилии, от които Русалката къса и вплита в косите си, а вечер щурчетата пригласят на нейната тиха въздишка. Така тя ни напомня за чистата и истинска любов, която живее във всеки един от нас.
Този чуден кът с Русалката и Торлака ще стане на всички познат и за него ще ни се радва целия свят.

Маршрути


Фалковец се намира на 14 км. от Белоградчик, 52 км от Видин и 200 км. северозападно от София, по път N 114 свързващ Белоградчик с Лом. Отклонението от главен път (Е79 София- Видин) е 11 км. Сгушен между първите ридове на Стара Планина и масива на Белоградчишките скали, той е желана дестинация за любителите на алтернативният туризъм. На тихо място се намира Хан “Мадона” – място със спокойна атмосфера, вкусни гозби и приятелски настроени стопани.
 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com