Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Хасково, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Батошево-Батошевски манастир "Успение Богородично"
 регион
 
 град
 село
 курорт
 
 

България-Батошевски манастир в близост до гр. Севлиево

От манастира:
Батошевски манастир Успение Богородично в Близкия Фор на река Росица, на 5 км от с. Батошево. Манастирът е разположен на 17 км от Севлиево, на 22 км от Габрово и 53 км от Велико Търново.

Транспорт:
Добър асфалтов път води до манастира Батошево с. Батошево, като разстоянието на няколко километра.

История на манастира:
Според надписа намерени в манастира Батошево през 1836 година. ("Днес в Националния археологически музей в София), манастирът е основан в средата на 13в. По време на цар Михаил II Асен (1246 to 1256). Подобно на повечето манастири около Търново, по време на османското нашествие, и че е унищожено и разграбено.
Според летописите на манастира Батошево около 1809 грама. Исаак в манастира монах надолу и унищожени инициатива започва възстановяване. Работата му се увенчават с успех и с подкрепата на местното население през 1836 година. Застроена църквата "Успение Богородично" и част от хотелите. Първият игумен на манастира е Хаджи Макарий от Троянски манастир и скоро се превръща в символ религиозно училище, дори и Бачо Киро отработени 2г. зад стените на манастира в преподаването.
Батошевски манастир е център на революционната дейност и в стените зад него, докато техните заседания членовете на революционния кръг Севлиево - Преображение, Матей Миткалото, Ангел, Ст. Пенчев и Йордан Карагьозов. По време на Априлското въстание манастир е опожарен и разграбени от башибозук, оцелява само един храм.

Архитектура и текущо състояние:
Днес Батошевски манастир е постоянен и представлява комплекс от църква, двуетажна жилищна сграда, камбанария и офиси.
Жилищни сгради от средата на 19-ти Век. Около двор с двуетажни сгради с големи веранди. Църквата е построена през 1836та под ръководството на Константин магистър пещера. Тя е еднокорабна, едноапсидна, две Conchas, закрит и открит притвор и три купола.
През 1869 г.. по времето на игумена Себастиан започва Батошевски църква, която не е напълно обзаведени. Се показват само само галерия запад, портик на северната страна и някои части от вътрешността на храма. Стенописите са дело на един виден представител на школата Трявна на живописта - Цаню Захариев. Сцени повтаря до известна степен по стенопис Троянския манастир - "Страшният съд", "Апокалипсис" и "Колелото на живота".
С висококачествена дървесни изкуството в църквата иконостас издълбани Батошевски е създадена от автора и сина му Николай Матеев Йонко на Ново село, която приключи работата си през 1849. Композиционно, е на основата на растителни богати орнаменти, в който дванадесет Топ истории, разработени от панели на Shestodnev. Иконостасът е традиционно arhitektonichna състав от 12 колони, които се появяват между иконите на Св. Георги, Св. Никола, Св. Арх Михаил, Св. Богородица, Христос, Всемогъщият "," Йоан Кръстител "," Успение Богородично , Св. Димитър надпреварата. Подът панели на иконостаса освобождаване от субектите на Shestodnev.

За контакти:
Телефон за връзка: 067305/384, 0887977522, 0887933842
Настаняване:
Батошевски манастир "Успение Богородично" предлага настаняване, но не и храна. 
 

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com