Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Враца, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Училище "Св. Георги" град Асеновград

 регион
 
 град
 село
 курорт
 
 

 

Експозицията на Историческия музей, посветена на просветата и културата в Асеновград от края на XIX и началото на XX век е разположена в училището “Свети Георги“. То се намира до храм “Свети Георги“ в квартала Амбелино и е първата, строена по план училищна сграда в града непосредствено преди Освобождението.
След реставрацията си през 2000 г. тя представлява обширна сграда с две изложбени зали на първия етаж и четири големи помещения на втория.

            В изложбените зали се организират редовно авторски, тематични и други изложби.

            В една от залите на втория етаж може да се види възстановка на училищна стая от епохата. В друга е направен опит да се пресъздаде атмосферата на книжарницата “Ганди“. В трета зала са представени обществено – културните дружества от края на XIX и началото на XX век: читалище, “Певческо дружество“, “Българска Гражданска дружба“ и др. Църковната институция в и около града присъства с множество фотоси в четвърта зала.

          Представянето на музейната експозиция е съобразено с принципа “музей – форум“. Музейната функция на пространството е дискретна и така то максимално се използва за съвременни обществени, образователни и културни дейности.

 

работно време
08:00-12:00
13:00-17:00
почивни дни: събота и неделя

Мина Христемова
Уредник на отдел "История на България 15 -19 век"

 

Адрес

Град Асеновград

ул. "Св. Георги" №15
тел. 0331/ 64614

 

Официален сайт на община Асеновград

 

www.assenovgrad.com

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com