Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Ловеч, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

забележителност Екопътека с.Борино град Девин.България

 регион
 
 град
 село
 курорт
 
 

Еко пътеката Борино - Девин е изградена в участъка Мурсала - Перелик, в западните Родопи. Цялата дължина на пътеката е около 30 км. и служи за основна връзка между всички туристически забележителности в западните Родопи, а те са:

- Ягодинската пещера
- село Борино
- местност Кремов мост
- местност Орфей
- местност Строилица
- крепост Калето
- град Девин
По пътеката има около 140 пещери и карстови форми, открити в района на Ягодинската пещера. Самата тя е дълга около 10 км. и е една от десетте най-красиви пещери в България. Пещерата е електрифицирана и проходима. Някои от скалните образования вътре напомнят на познатите образи на Дядо Коледа, Снежанка и седемте джуджета, Дева Мария и новороденият Исус, Пижо и Пенда, слон, крокодили, и много други.

Пътеката минава покрай красивите пеещи скали на Орфей и живописни ливади с разнообразна флора и фауна.

Основна работа по изграждане на инфраструктурата на еко пътеката:


- изравняване и оцертаване на пътеките;
- подрязване на дърветата и храстите;
- почистване на шубраците;
- изкореняване на отделни дървета
- development of cuttings in the forest 

 Маркиране на еко пътека Борино - Девин
Еко пътеката Борино - Девин е маркирана, за да се подсигури добрата ориентация на туристите. За целта са монтирани 380 отразяващи знака за вертикално маркиране.

и над 1 050 общоприети знака за вертикално маркиране.

 

 Южнородопска екопътека

(Ягодина, Борино, Чала, Девин)

 

Южнородопската екопътека започва от река Хайдушки дол. Тя минава през три села – Ягодина, Борино и Чала и включва три реки в себе си – Хайдушки дол, Буйновската и Дяволската река. Разстоянието, на което се намира тази екопътека от София е приблизително 210 км. Общата дължина на Южнородопската екопътека е по – малко от 19км. Бъдете нащрек и минавайте по – внимателни когато минавате по мостчетата там.  

Забележителностите, които не бива да пропускате са водопадите на Хайдушки дол и скалния природен феномен - Дяволския мост, а също и ждрелото на Буйновката река. В близост се намират Ягодинската и Харамийската пещера, пещерата Дяволско гърло и Триградското ждрело. Друга любопитна информация за тази екопътека е, че тук можете да видите рядко срещаното растение силивряк. За него легендите разказват, че се е появило от пролятата кръв на Орфей и това може би е единственото растение, което може да се възстанови след като е било изцяло изсушено или с други думи „растение – феникс“. От растителният свят  ще ви впечатлят и вековните представители на черния бор. 

По пътеката има участъци с различна трудност и е необходимо да сте екипирани с подходящи обувки и облекло, съобразено със сезона

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com