Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Велико Търново, хотели, къщи, вили за гости
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

село Крапец хотели, къщи за гости, вили под наем, хижи
област :: Добрич, хотели, къщи, вили, бунгала за гости  община :: Шабла, хотели, къщи, вили, бунгала, квартири

видове туризъм:
морски, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм регион
 община
 
 
 
 забележителност
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

 Село Крапец, община Шабла, област Добрич на Северното Черноморие.

 В последните години много се изговори и изписа за нашето черноморие – колко много са на брой хотелите и как вече няма къде да се иде на истинска почивка. Така е – курорти като Златни пясъци и Слънчев бряг, например, вече не залагат на морето като атракция, а на самите хотели.

 Но въпреки всичко на нашето си Черноморие все още има кътчета, в които можете да намерите „безхотелно“ спокойствеие. И макар да са много малко, те са уникални, автентични и предлагат почивка, която само морето може да донесе.
 Едно от наистина малкото запазени кътчета на нашето черноморие е село Крапец. То се намира само на 10 километра от Шабла и на 90 от Варна. Разположено е до самото море, близо до края на международен път Е87. Районът е екологично чист, а плажната ивица между Крепец и Дуранкулак е цели 6 километра. Тя вече е уникална по вида си – на нея няма хотели и безброй заведения, морето е чисто и приятно, дъното е с мек пясък. Всичко е тихо, спокойно, с аромат на море и почивка.
 
 Само на километър от селото се намира Дуранкулашкото езеро. Тое изключително привлекателно място за любителите на риболова – в него има изобилие от бяла риба, шаран, сом, раци, както и някой много редки видове. Само пясъчните дюни и плажната ивица го делят от морето. В езерото има и голям остров, на който се намира храмът на Кибела – един от най-големите праисторически некрополи в света, на възраст около две хиляди и петстотин години. Наблизо се намират и останките на най-голямото и най-старо неолитно селище в цяла континентална Европа – от 5250 – 3800 г. пр. Хр. Всички археологически находки се намират в музея в град Добрич.
 С подобен произход на Дуранкулашкото езеро са и Шабленското и Езерешкото езера, разположени на юг, близо до село Крапец. Двете езера са свързани чрез изкуствен канал. Тези две езера са много посещавани от различни видове птици, най-вече ибиси. Те, заедно с Дуранкулашкото, са едни от най-важните части на Via Pontica – един от основните пътища на мигриращите птици в Европа. Езерата се използват и за водоснабдяване за домашни нужди, риболов, земеделско напояване, паша на домашни животни. След Шабленското езеро се намира и най-стария фар на Черно море, разположен до рибарското селище на нос Шабла. Съвсем наблизо можете да видите и останките на византийска крепост от 4-ти век, а намереното в останките може да се види в културния дом на Шабла. В района на село Крапец има и множество тракийски могили.
 
 На 24 май тук е голям празник – в селото има много песни, танци – съвсем като на хубав събор.
 Въпреки липсата на големи хотели, тук места за настаняване има. В момента действат няколко малки хотелчета, няколко вили и къщи за настаняване. Като цени те са далеч от тези на хотелите в силно застроените курорти. Цените варират между 10 и 30 лева на легло по време на сезона. Има възможности за намане на цели вили и къщи със собствени кухни и кокетни дворчета. А кухнята на Крапец също е уникална – тук се прави най-добрата рибена чорба, приготвена от 3 – 4 вида риба. Не пропускайте да опитате и Добруджанска яхния, Кавърма, както и възпяваното от Йовков Добруджанско печено пиле с чесън.
 Можем само да мечтаем да имаме повече местенца като село Крапец - запазили визията, бита и атмосферата на рибарско морско селце. Село Крапец е и курортно селце, но курорт в един друг смисъл – без нощни заведения, спа, молове и лунапаркове, а просто място за една страхотна почивка – близо до морето, до природата.

 Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, туризъм, ваканция, пътуване, почивки в курортно селище за летен туризъм Крапец.

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com