Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

село Буйново хотели къщи вили за гости под наем нощувки
област :: Смолян, хотели, къщи, вили за гости, под наем  община :: Борино хотели, къщи за гости, вили под наем, хижи

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм


 регион
 община
 
 
 
 забележителност
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

 Село Буйново, община Борино, област Смолян до Ягодинска пещера.

 Бързи връзки към хотели, къщи за гости, вили под наем, бунгала, апартамени, квартири, ресторанти, барове, дискотеки, забавления, природни забележителности, културно-исторически забележителности, музеи, туристически агенции, туроператори, фирми, почивки, пътуване, ваканция, туризъм в село Буйново.
 
 
 
Село Буйново едно прекрасно място за туризъм и релакс
 
 Вашата почивка сред оазис на чиста и дива природа. Родопите са като море от преливащи тъмнозелени хълмове. Дори само за миг да се полюбувате на красивата панорама и вдъхнете от кристално чистия въздух, вие завинаги ще се влюбите в лиричните и магнетични Родопи. Хилядолетия наред хората тук живеят в хармония с природата, съхранявайки в пазвите на планината диви и недокоснати кътчета красота и невероятно разнообразие от растения и животни. Тук с дни можете да се разхождате сред вековни смърчови и букови гори. Пред погледа ви ще се мярка бягаща сърна, рунтава опашка на катеричка или дълги заешки уши. Пътувайки из Родопите, пътя ви често ще се препречва от многобройни стада овце и крави връщащи се от паша.
Тук се срещат над 200 вида птици, между които и особено редките - скалолазка, черен щъркел и скален орел. През нощта се чува страховитото бухане на бухала, а призори - брачната песен на глухаря. Напролет зелените губери на поляните са изпъстрени с диви, уханни цветя и много орхидеи. Рано напролет можете да се насладите и на цъфналите розови цветчета на силивряка, притежаващ уникалното свойство да разцъфва, след като години наред е бил в хербария ви.
В Буйново Вие наистина ще откриете очарованието на пешеходния туризъм, защото именно тук можете да посетите най-дивните гори и била на Родопа планина.
Шест живописни пътеки - с различна степен на трудност ще разкрият пред очите Ви прелестите на прочутото Буйновско и Триградско ждрело, причудливи пещери, мистичния връх "Виденец" и още куп изненади.
 
Посещение на пещери
 
Някои от най-големите красоти на България са под земята й.
. най-старата суша на Балканския полуостров?
. най-голямата подземна пещерна зала?
. една от най-дългите пещери на Балканите?
. най-старите следи, оставени от човека / 30 000 години /.
От благоустроените пещери
ще ви покажем:
- Ягодинска пещера
- Дяволското гърло
- Харамийската дупка


Тук има над 150 пещери с различна дължина и пещерни образувания.
В някои от тях текат подземни реки преминаващи в езера.
Други са били обитавани от хора от найдълбока древност 30 хил. год. пр. Хр
 Ловни излети
 За любителите на ловния спорт в с.Буйново ,може да се организира лов на диви животни характерни за тази част на планината.Ловът е игра, състезание на човешката ловкост, умения, знания и на първичния природен инстинкт на животните. Дебнене и преследване, в което не винаги човекът е в позицията на по-силен.
Защото понякога животното е някъде там, в тъмното, наблюдава много преди ти да го видиш. То може да бъде нападнато, но може и да напада. При такава равнопоставеност и еднакъв шанс, ловът не е убийство. За разлика от бракониерството
 Археологичен туризъм
 Най-ранните следи от човешки живот са открити в централните части в Родопите. Преди повече от 30 хил. години по тези места. Днес по следите оставени от тях, можете да тръгнете със нас.
Ще ви покажем множество светилища и тракийски некрополи. Напълно запазени римски пътища кръстосват високите върхове на тази част на Родопа. Раннохристиянски църкви и манастири десетките исторически обекти със световно значение, ще превърнат обиколката ни в запознаване с историята от нейните действителни извори. И колкото повече научаваме за тези хора, толкова отдалечени във времето и пространството, започваме в тях да преоткриваме самите нас.Предлагаме ви екскурзии и посещения на останките от всички исторически епохи в района. Разглеждане на музейни сбирки, беседи от специалисти. Обход на обекти на сегашни и бъдещи археологически проучвания.
 Светилището на Бог Дионис
 Става въпрос за връх Виденец. Др Иречек проявява интерес за този връх в Западните Родопи и говори за присъствието на Бесите там.
Хронологията на посещението на Виденец говори за големия интерес, а археологическите разкопки дават основание за предположение за прорицалище на бог Дионис. Времето е измило доста от скалните масиви, но са видими скални площадки, стена от сух зид. Мястото има енергийна сила и лековита вода. Макробий пише, че траките почитали Дионис, когото наричали Себадий, на връх Зилмисос в кръгъл храм. Покривът на този храм бил с отвор, откъдето да проникват слънчевите лъчи.
Сатрите, доколкото знам - пише Херодот - не са били подчинени никога на никого и единствени от траките продължават да са и досега свободни? живеят високо в планините, които са покрити с всякакви гори и сняг, и са отлични воини. Те притежават прорицалището на Дионис, то се намира на висок връх в планината. Измежду сатрите с прорицанията в светилището се занимават бесите? жрица дава предсказания, точно както в Делфи? няма нищо различно".
Римският историк Светоний Транке пише през 1век пр.н.е. "... Когато Октавиан, бащата на Август, водил войската си някъде из отдалечените части и в Свещената гора на Дионис се допитал до оракула на бога за сина си, било му потвърдено от жреците, че синът му ще бъде господар на целия свят, понеже, след като виното се разляло върху олтара, димът се издигнал нагоре над върха на светилището чак до небето знамение като това, което получил и самият Александър Велики, когато принасял жертва на същия този олтар". Бесите са жречески род от тракийското племе на Сатрите, пазители на Светилището на Дионис, което според античните сведения се е намирало в Родопите.
 Исторически туризъм "студената война"
 "НИТО КРАЧКА НАЗАД ЗАД НАС Е БЪЛГАРИЯ"
 Къща за гости "орЛец" ви предлага възможност да се пренесете в ерата на ''Студената война''. С руска воена техника /джип ''УАЗ'' / или пешеходен туристически преход ще видите стратегически воени съоръжения построени 70те и 80те години на 20ти век.
Вишката, криволичещи по билата окопи, подземни бункери това са само част от следите на ''студената война''лНие ще ви предоставим автентична за времето воена екипировка така, че максимално да почувствате духа на тази част от българската история.Възможноста за пикник фотографиране на преживяното са също още една основателна причина да изберете тази нестандартна дестинация.
Този материал достигна до вас със съдействието на нашите приятели от Къща за гости "Орлец" с.Буйново общ. Девин същите предлагат множество маршрути за еко туризъм и фолклорни програми.
Тези хора наистина са наясно как се прави истински туризъм и не бъркат туризма с кръчмарството и квартенанството.Екипа на печатно и електронно списание „Туризъм и бизнес” им пожелава да са все така мащабно скроени.Който от хотелиерите не е наясно как се прави тирузъм може да се запише на един ускорен курс при тях.Из цалата ни страна има възможности за разработеане и предлагане на различен вид туризъм и е добре всеки един хотелиер да се замисли дали туристите отиват пре него заради стаята и механата...може би има и подобни туристи,но страната ни може много повиче.С годините се е изградило мнението,че в България идват бедни туристи,но моето мнение е ,че предлагаме беден все още туристически продук и са ни подобни и туристите.
visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com