Туризъм, забележителности и бизнес

област Видин област Монтана област Враца област Плевен област Велико Търново област Русе област Силистра област Разград област Добрич област Шумен област Търговище област Варна област Бургас област Сливен област Ямбол област Ловеч област Габрово област Стара Загора област Пловдив област Хасково област Кърджали област Смолян област Пазарджик област Благоевград област Кюстендил област Перник област София област Софийски регион Затвори картата
 Сподели ::
Представяме обекти в област Смолян, хотели, къщи, вили за гости, под наем
български
english
deutsch
руский
ελληνικά
търсене по текст:
ГОРЕЩА ОФЕРТА

информация

село Рибарица, България
област :: Ловеч, хотели, къщи, вили за гости  община :: Тетевен, хотели, България

видове туризъм:
планински, еко, винен, исторически, културен, бизнес туризъм, спа регион
 община
 
 
 
 забележителност
 местност

Уважаеми потребители, забележителностите и възможностите за туризъм към това населено място се намират в областта около него. Някой са по-далеч а други по-близо ,но в рамките на един ден могат да се посетят при интерес от ваша страна. Всяка една от тези дестинации са достойни за нашето внимание. Към всеки един обект сме вързали възможностите за туризъм в региона.

България-курортно селище Рибарица община Тетевен, област Ловеч, регион Стара планина

 Село Рибарица е сред най-известните курорти по северните склонове на Стара планина. Разположено е в полите на Тетевенския балкан. Селото живописно се шири на 12 км по долината на река Бели Вит. Средната надморска височина е 600 м.

Тук е запазен българският възрожденски дух. Работят воденици, казани за ракия и малки занаятчийски работилници. Водата в реката е чиста като кристал, природата е незабравимо живописна, въздухът е прозрачен. Красивите склонове на Стара планина влизат в територията на Национален парк "Централен Балкан" и най- забележителен тук е биосферният резерват "Царичина", включен в световната мрежа на биосферните резервати.

През лятото Рибарица е изходен пункт за много планински пешеходни и колоездачни маршрути. Недалеч са и резерватите „Боатин“ и „Козя стена“, както и защитената местност „Черният рът“. Само на няколко часа пеш са хижите „Ехо“, „Вежен“ и „Георги Бенковски“, както и върховете „Вежен“ и „Баба“. Наблизо се намират Гложенският и Троянският манастири и пещерата Съева дупка, до които се организират екскурзии и излети.

През зимата на разположение на туристите са ски пистата и чайната в местността Беркина могила. Ски пистата е с дължина 1 000 м. Разполага със ски влек тип "Помагалски", ски гардероб и ски учител. Пистата се обработва с ратрак. Чайната е за 80 човека. В нея може да се насладите на панорамна гледка на целия курорт и да опитате от местната кухня.

На ски писта "Беркина могила" можете да карате ски и през лятото - със специални ски за трева и нужното допълнително оборудване, които можете да наемете от ски гардероба.

 

Настаняване

В селото се предлагат множество квартири, вили и къщи за почиващи. Има изградени хотели и множество места за хранене – за всеки вкус и за всеки джоб. Селището се издържа главно от туризъм, земеделие и животновъдство.

 

Как да стигнем?

Село Рибарица се намира само на 12 км югоизточно от Тетевен и на 128 км североизточно от София.

 

Контакти

Кметство Рибарица
ул. Георги Бенковски 198
Рибарица, общ. Тетевен, обл. Ловеч
Телефон: (06902) 22-55
Електронна поща: office@ribaritza.org

visits:
Всички права запазени 2009-2015 www.tourism-hotels-bulgaria.com